Syndigt goda mazariner med choklad och jordnötter.

Syndigt god chokladmazarin med jordnötssmör och mandelmassa i fyllningen.

16 st

3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3/4 dl kakao
150 g smör, kallt

Fyllning
150 g mandelmassa, rumsvarm
200 g jordnötssmör, rumsvarmt
2 ägg
2 msk vetemjöl
50 g mörk choklad

Topping
100 g mörk choklad
3/4 dl grädde
salta jordnötter

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och kakao. Tärna smöret och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Linda in den i plastfolie och lägg den i kylen medan du gör fyllningen.

2. Fyllning: Vispa med elvisp mandelmassa, jordnötssmör, ägg och vetemjöl. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i smeten.

3. Ta ut degen från kylen och dela den i 16 bitar. Tryck ut degen i mazarinformar. Fördela fyllningen ovanpå. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min.

4. Topping: Hacka chokladen. Sjud upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör runt tills chokladen smält.

5. Fördela chokladen över mazarinerna och garnera med 3–5 jordnötter på varje.