Lättgjord och god chokladmoussetårta som behöver stå till sig i kylen i några timmar.

Lättgjord och god tårta som behöver stå till sig i kylen i några timmar.

Ca 12 bitar

Botten
200 g hasselnötter
3 äggvitor
2 dl strösocker

Chokladmousse
200 g mörk choklad
2 msk kaffe, kallt
3 äggulor
5 dl vispgrädde

Garnering
ca ½ dl rostade hasselnötter, hackade
ca 25 g mörk choklad, hackad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn. Klä en springform, ca 23 cm i diameter, med bakplåtspapper i bottnen och runt kanten.

2. Botten: Vispa äggvitorna och strösockret med en elvisp i en skål över vattenbad till en fast marängsmet.

3. Vänd försiktigt ner de malda nötterna i marängen. Bred ut smeten i botten av formen.

4. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den kallna i formen innan du lossar den.

5. Chokladmousse: Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner kaffe och äggulor och rör till en slät chokladkräm. Låt krämen svalna, men inte stelna.

6. Vispa grädden fluffig, men inte för tjock för då blir moussen grynig. Rör försiktigt ner chokladsmeten i grädden.

7. Bred ut moussen över bottnen. Strö över hasselnötter och choklad. Låt kakan stå i kylen i 4–5 tim så att moussen sätter sig.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!