Choklad och blåbär i en ljuvlig kombination.

Choklad och blåbär i en ljuvlig kombination.

8 bitar

Botten
100 g smör, rumsvarmt
175 g vetemjöl
50 g strösocker
1 nypa salt
1 ägg

Fyllning
200 g mörk choklad
200 g smör
200 g strösocker
3 ägg
1 msk vetemjöl
150 g blåbär, frysta & tinade

Garnering
kakao
mynta
ev färska blåbär

Gör så här

1. Fördela smöret i mjöl, socker och salt. Tillsätt ägget och nyp ihop till
en deg. Låt den vila i kylskåp i ca 30 min.

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Kavla ut degen och fyll en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min. Sänk ugns-värmen till 180 grader.

4. Fyllning: Hacka chokladen. Smält smöret långsamt i en kastrull med sockret. Lägg
i den hackade chokladen, ta kastrullen av plattan och rör till en jämn smet.

5. Rör i äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet och blanda i blåbären. Fyll pajskalet med chokladblandningen.

6. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna. Dekorera den med siktat kakao-pulver, mynta och blåbär. Servera din chokladpaj som den är eller tillsammans med lättvispad grädde.