Rulltårta är en riktig klassiker, kombinationen av choklad och hallon gör den supergod.

Recept: Chokladrulltårta med hallon

INGREDIENSER

10–14 bitar

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kakao
  • 1 ½ dl fast hallonsylt

Botten

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ dl potatismjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fyllning: Vispa grädden fast tillsammans med kakao. Vänd ner sylten.
  3. Botten: Täck en plåt/långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt pösigt i 5 min.
  4. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Bred ut smeten jämnt på plåten. Grädda bottnen mitt i ugnen i 5–6 min.
  5. Strö socker på ett bakplåtspapper och vänd upp kakan på det. Låt den vila någon minut och dra sedan försiktigt bort papperet. Låt den svalna i några minuter.
  6. Bred på fyllningen. Rulla ihop kakan från långsidan. Lägg den kallt med skarven nedåt. Skär rulltårtan i bitar vid servering.
chokladrulltårta med hallon

Godaste rulltårtan fylls med chokladgrädde och hallonsylt.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!