Överraska med en smarrig chokladrulltårta fylld med krämig chokladsmörkräm och toppad med smält choklad och florsocker

Baka en festlig chokladrulltårta fylld med krämig chokladsmörkräm och toppad med smält choklad och florsocker

12–14 bitar

Botten
3 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
½ dl vatten
1 dl riven kokos

Chokladsmörkräm
200 g smör, rumsvarmt
2 äggulor
1 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Garnering
florsocker
20 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd ner det ihop med vattnet i äggsmeten. Vänd till sist ner kokos i smeten.
2. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
3. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 min.
4. Stjälp upp bottnen på ett bakplåtspapper, dra av papperet och låt bottnen kallna under en bakduk.
5. Fyllning: Blanda ihop smör och äggulor med en elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa lite till.
6. Bred ut krämen jämnt på bottnen.
7. Rulla ihop bottnen från långsidan till en rulle. Förvara rullen i kylen inlindad i ett bakplåtspapper med skarven nedåt. Pudra florsocker på rullen och ringla smält choklad över den vid servering.