Chokladsnurror är både roliga att titta på och goda.

Chokladsnurror är både snygga att titta på och goda att äta.

Recept: Chokladsnurror

INGREDIENSER

Ca 40 st

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 200 g smör, rumsvarmt

Smaksättning

  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop mjöl, socker och smör i en bunke till en smidig deg.
  3. Dela degen i två bitar och tillsätt vaniljsocker i den ena degen och kakao i den andra.
  4. Kavla ut de båda degarna till avlånga plattor, ca 21 x 34 cm. Lägg den ena degen på den andra och rulla ihop dem på längden.
  5. Låt rullen ligga kallt en stund, annars är det svårt att skära snygga skivor.
  6. Skär rullen i 3–4 mm tjocka skivor med en riktigt vass kniv. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.