En enkel tårta till ett piratkalas med bananer och sylt.

En enkel tårta med bananer och sylt i fyllningen.

Ca 10 bitar

Bottnar

50 g smör
1 ½ dl filmjölk
1 dl kaffe, kallt
2 dl strösocker
½ dl rårörsocker
1 dl kakaopulver
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3–3 ½ dl vetemjöl
1 ägg

Fyllning & garnering
2 ½ dl hallonsylt
3 bananer, skivade 
5 dl vispgrädde 
godis, valfritt

GÖR SÅ HÄR
1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa två mindre springformar, ca 15 cm i diameter.

2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner filmjölk och kaffe.

3. Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner smörblandningen samt ägget och blanda väl till en slät smet.

4. Fördela smeten i de två formarna och grädda dem mitt i ugnen i ca 30 min. Låt dem svalna på ett galler. När de kallnat delas varje chokladbotten i två lager.

5. Fyllning: Bred på ett lager sylt och skivad banan på en botten. Lägg på nästa botten och upprepa med sylt och banan. Gör likadant med tredje bottnen. Avsluta med att lägga på en fjärde botten utan fyllning ovanpå.

6. Garnering: Vispa grädden lagom hårt. Fördela den över hela tårtan. Dekorera med önskat godis.

MER INSPIRATION

Skepp ohoj! Dags för ett riktigt sjöslag!

Tips på dekorationer, lekar mm 

Fler recept med pirattema

NUVARANDE Chokladtårta till piratkalaset!
NÄSTA Toscakaka