Smarriga spröda chokladskal fylls med fantastiskt len avokadomousse.

Smarriga chokladskal fylls med fantastiskt len avokadomousse.

Recept: Chokladtarteletter med avokadomousse

INGREDIENSER

6–8 st chokladtartletter

Bottnar

  • 125 g smör, kylskåpskallt
  • ½ dl florsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten, kallt

Avokadomousse

  • 2 avokador
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk citronsaft, pressad
  • ½ dl honung

Garnering

  • färska bär

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär smöret i kuber och arbeta ihop det med de torra ingredienserna till smulor, för hand eller i en matberedare.
  2. Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i tartelettformar, 7–8 cm i diameter, ända upp på kanterna.
    Ställ dem kallt i minst 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Klä kanterna med aluminiumfolie och nagga degen med en gaffel. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 15 min. Låt dem kallna.
  5. Mousse: Mixa eller mosa avokadon. Tillsätt resterande ingredienser och vispa moussen slät.
  6. Fyll tarteletterna med moussen. Toppa med färska bär.