Ljuvligt goda citronkakor som är fint prickiga av blå vallmofrön.

Prickiga, rejäla citronkakor med blå vallmofrön.

Ca 60 st

 250 g smör, rumsvarmt
200 g florsocker
1 citron, finrivet skal
300 g vetemjöl
75 g rismjöl
50 g maizena majsstärkelse
2 msk blå vallmofrön
2 msk mjölk

Gör så här
1. Vispa smör, florsocker och citronskal i en liten skål tills det blir ljust och luftigt.
2. Blanda vete- och rismjöl samt maizena i en annan skål.
3. Flytta smörblandningen till en större skål och sikta ner mjölblandningen i två omgångar. Rör ihop smeten ordentligt efter varje gång och tillsätt mjölken.
4. Dela degen i två bitar och rulla dem till längder, ca 25 cm långa. Vira in dem i plastfolie och lägg dem i kylen i ca 1 tim.
5. Sätt ugnen på 160 grader (140 grader i varmluftsugn). Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar.
6. Skär deglängderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på plåtarna.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 18–20 min. Låt dem kallna på galler.