Glutenfria och spröda drömmar med en smak av citron.

Recept: Citrondrömmar

Bjud på gammaldags kafferep med läckra glutenfria småkakor.

INGREDIENSER

Ca 26 st

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ dl rapsolja
  • 1 tsk fiberhusk
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • ½ citron, rivet skal
  • 3 dl glutenfri mjölmix, Semper

CITRONDRÖMMAR – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda smör, strösocker och olja till en kladdig smet.
  2. Tillsätt fiberhusk, hjorthornssalt och citronskal. Blanda ordentligt. Häll till sist i mjölmixen och rör ihop allt till en deg.
  3. Rulla bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt för de flyter ut under gräddningen.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 18–22 min. Låt dem svalna på plåten.