Syrligt, fräscht godis som blir en blandning mellan gelé- och marmeladgodis.

Syrligt, fräscht godis som blir en blandning mellan gelé- och marmeladgodis.

Ca 60 bitar

5 dl strösocker
4 msk glukos
2 dl vatten
25 g gelatinpulver
3 dl citronsaft, färskpressad
1 tsk citronskal, finrivet

Garnering
strösocker

GÖR SÅ HÄR
1. Olja en form, ca 20 x 30 cm.

2. Koka upp socker, glukos och 1 dl vatten i en kastrull. Rör tills sockret lösts upp.

3. Fortsätt att koka, utan omrörning, till 125 grader. (Har du ingen termometer kan du göra ett kulprov: ta en tesked och droppa lite av blandningen i en kopp med kallt vatten, när du med fingrarna kan rulla den till en hård kula är gelén klar.) Under tiden det kokar blandar du gelatin och resterande vatten i en skål. Låt det svälla.

4. Dra kastrullen från värmen och tillsätt det svällda gelatinet. Vispa eller rör ordentligt så att det löser sig helt.

5. Tillsätt citronsaften och citronskal. Rör om.

6. Häll upp blandningen i formen och ställ in den i kylskåpet över natten.

7. När gelén är stel vänder du försiktigt upp den på en skärbräda. Skär den i fyrkanter. Rulla dem gärna i strösocker före servering.

Fler recept med citron i hittar du här.