Enkel citronkaka garnerad med florsocker, rivet citronskal och söta små tusenskönor.

Fräsch och lättbakad citronkaka. En enkel citronkaka garnerad med florsocker, rivet citronskal och söta små tusenskönor.

Recept: Citronkaka

INGREDIENSER

Ca 8 bitar

Citronkaka

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 3 ägg, rumsvarma
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk citronskal, finrivet
  • 1 tsk citronsaft

Garnering

  • 2 tsk strösocker
  • florsocker
  • citronskal, rivet

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och bröa en rund form, 18–22 cm i diameter.
  2. Vispa smör och socker krämigt, gärna med elvisp.
  3. Vispa upp äggen och tillsätt dem, lite i taget, i smörblandningen.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och sikta det i smörsmeten. Tillsätt citronskal- och saft och rör
    om försiktigt.
  5. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Strö över 2 tsk strösocker.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 tim. Känn med en sticka så att kakan inte är kladdig. Låt den vila i formen i ca 15 min. Stjälp upp den på galler och låt den svalna helt.
  7. Garnera kakan med pudrat florsocker och rivet citronskal.