Enkla småkakor med citron och vit choklad.

Spröda citronkakor med vit choklad är enkla att baka.

Ca 70 st 

225 g smör, rumsvarmt
2,4 dl strösocker
1 ägg
1 msk citronskal, finrivet
1 msk citronsaft, pressad
1 msk vatten
6,6 dl vetemjöl
¼ tsk bikarbonat
¼ tsk salt
30 g vit choklad, riven

Gör så här
1. Vispa ihop smör och strösocker till en mjuk smet.
2. Vispa i ägg, citronskal, citronsaft och vatten.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt. Arbeta in det i smörsmeten. Tillsätt den rivna chokladen och blanda till en jämn fin deg.
4. Dela degen i 3 bitar och rulla dem till rullar, ca 4 cm i diameter. Plasta in rullarna och lägg dem i frysen i ca 30 min.
5. Sätt ugnen på 190 grader. Skär rullarna i ca 7 mm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna.