Friska och fräscha citronmazarinrutor med läcker glasyr.

Friska och fräscha citronmazarinrutor med läcker glasyr.

Ca 24 bitar

2 ägg
3 ½ dl strösocker
125 g mandelmassa
1 citron, rivet skal + 2 msk citronsaft
2 bittermandlar, malda 
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
200 g smör, smält

Glasyr
3 dl florsocker
3–4 tsk vatten

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Riv mandelmassan. Blanda ner mandelmassa, citronskal och saft i ägg-smeten.

2. Blanda ihop bittermandel, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölk och smör. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 26 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–32 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Häll glasyren i en plastpåse. Klipp ett litet hål i ena hörnet och ringla den över kakan. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!