Saftiga muffins med smak av citron och vallmofrön.

Citron och vallmofrön är en fantastisk kombination. Den syrliga glasyren tillför det lilla extra i dessa citronmuffins.

Recept: Citronmuffins med vallmofrön

INGREDIENSER

Ca 12 st

  • 50 g smör
  • 1 ¼ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk citronsaft
  • 1 citron, skalet
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 msk blå vallmofrön

Glasyr

  • 1 ½ msk citronsaft
  • ca 2 dl florsocker

Garnering

  • blå vallmofrön

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Smält smöret försiktigt i en kastrull och häll i mjölken.
  3. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt smörmjölken, citronsaft och -skal.
  4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vallmofrön och vänd ner det i smeten. Arbeta försiktigt ihop det till en smidig smet.
  5. Fördela smeten i formarna. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.
  6. Glasyr: Vispa ihop citronsaft och florsocker till en jämn glasyr.
  7. Ringla glasyr och strö vallmofrön över muffinsarna.
NUVARANDE Citronmuffins med vallmofrön
NÄSTA Klassisk kladdkaka