Får vi fresta med en härligt god citronpaj?

Härligt god paj där pajskal och citronkräm kan förberedas dagen innan.

8–10 bitar

Botten
3–4 dl vetemjöl
½ dl mjölk
1 dl matolja
salt

Citronkräm
150 g smör
½ dl strösocker
2 citroner, rivet skal
2 hela ägg
2 äggulor

Maräng
2 äggvitor
4 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop ingredienserna till bottnen. Ta bara 3 dl mjöl om pajen ska serveras ur sin form.

2. Kavla ut degen och klä en form, ca 25 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 min. Kläm folie längs degkanterna för att hålla dem på plats under gräddningen, folien tas bort innan pajen fylls. Låt bottnen kallna innan den fylls med citronkrämen.

3. Citronkräm: Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt krämen sjuda på svag värme och tjockna under omrörning. Låt den svalna. Sätt ugnen på 275 grader.

4. Maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner sockret. Bred citronkrämen över bottnen i formen. Bred över marängen. Grädda pajen hastigt i ugnen i ca 5 min. Servera den avsvalnad.