Baka härligt spröda citronskorpor som får extra god smak av rostade hasselnötter

Spröda citronskorpor med rostade hasselnötter

Ca 30 st

1 ½ dl hasselnötter
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 nypa salt
1 citron, rivet skal
50 g smör, rumsvarmt
1 ägg

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Sprid ut nötterna på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 8–10 min. Höj ugnstemperaturen till 225 grader efter rostningen.
2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, socker, salt och citronskal i en bunke. Nyp ihop allt med smöret. Tillsätt ägg och nötter och blanda ihop allt till en deg.
3. Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till längder, ca 30 cm, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna något. Skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm breda.
5. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och lägg skorporna med snittytan uppåt på en plåt.
6. Rosta och torka skorporna mitt i ugnen i 50–60 min. Öppna luckan och låt dem ligga kvar och svalna på plåten. Förvara skorporna i en burk med tättslutande lock.