Möra citronsnittar smaksatta med lemon curd och garnerade med kristyr.

Recept: Citronsnittar

INGREDIENSER

Ca 36 st

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • ¾ dl lemon curd

Garnering (frivilligt)

  • florsocker
  • vatten

GÖR SÅ HÄR:

  1. Dela smöret i mindre bitar. Blanda snabbt ihop smör, mjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare med kniv. För hand: Lägg mjölet på bordet, gör en fördjupning i mitten och tillsätt smör, socker och vaniljsocker.
  2. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela degen i tre lika stora delar. Forma dem till rullar, ca 2 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Gör en fördjupning längs med mitten på varje rulle. Fördela lemon curd i skåran. Grädda längderna mitt i ugnen i 10–12 min.
  5. Skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm, medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna på plåten.
  6. Garnering: Blanda florsocker och vatten till en smidig glasyr. Ringla den över kakorna och låt den stelna.
  7. Förvara kakorna i en burk i ca 1 vecka. Fryser du in dem så gör det utan glasyr. Då håller de sig i ca 3 mån.