Bjud på en läcker kombination av syrlig citron och fluffig hallonmaräng.

Fluffig maräng med hallon på kaka med citronfyllning – mums!

10–12 bitar

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ dl havregryn

Fyllning
3 ägg
1 dl strösocker
½ dl vetemjöl
1 citron, rivet skal & saft

Maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker
150 g hallon, färska

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.

2. Blanda mjöl, socker och havregryn. Tillsätt smöret och blanda ihop till en deg. Tryck ut den i en form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar botten.

3. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 min. Låt den svalna.

4. Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, citronskal och saft. Häll blandningen på bottnen och grädda kakan mitt i ugnen i ytterligare 15–20 min. Den ska nätt och jämnt ha stelnat. Låt den svalna.

5. Sätt ugnen på grill och 250 grader.

6. Maräng: Vispa äggvitorna styva. Vänd ner sockret och därefter hallonen.

7. Bre marängen över fyllningen och grädda kakan högst upp i ugnen i 1–2 min.

8. Låt den svalna. Pudra över florsocker.