Cookiecake är en jättevariant av småkakorna chocolate chip cookies.

En gigantisk amerikansk cookiecake  som är lite seg i kanterna och mjukare inuti. Den är fylld med härlig mjölkchoklad och Non stop –  en stor favorit!

Recept: Cookiecake med mjölkchoklad

INGREDIENSER

12–14 bitar

Kakdeg

  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g Non stop
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl havregryn
  • 3 ¾ dl vetemjöl

Till formen

  • smör
  • riven kokos

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka chokladen och Non stop grovt.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget och vispa en stund till.
  3. Blanda bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Rör ner det i smörsmeten och blanda ihop allt till en deg. Tillsätt choklad och Non stop.
  4. Tryck ut smeten i en smord och bröad stekpanna, 22–24 cm i diameter, eller en springform i samma storlek.
  5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. Kakan är god att äta som den är men en klick vispgrädde eller glass till gör den extra läcker.

En fantastisk jättecookie som är lite seg i kanterna och mjukare i mitten. Mjölkchokladen gör kakan extra god och läcker! Servera den gärna med en klick lättvispad grädde eller en kula glass. Jättegott och en perfekt dessert som är enkel att göra.

Amerikansk cookie med choklad & kola

För att få lite extra choklad- och kolasmak kan du byta ut mjölkchokladen mot  200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen) och Non stop till 100 g Dumlekola.