Läckra muffins med jordgubbsglasyr och jordgubbsgömma.

Recept: Cupcakes med jordgubbar

INGREDIENSER

12 st

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ citron, rivet skal
  • 3 ägg
  • 1 dl polenta
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 150 g jordgubbar, färska, rensade & delade i bitar

Glasyr

  • 3–4 jordgubbar
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 ½ dl florsocker

Garnering

  • jordgubbar, färska

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör, strösocker och citronskal krämigt och vitt. Rör i äggen, ett i taget.
  3. Blanda ihop polenta, vetemjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner det i äggsmeten. Rör till sist ner mjölken.
  4. Fyll formarna till hälften med smet. Fördela jord-gubbarna i formarna och täck dem med resterande smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.
  5. Glasyr: Mosa jordgubbarna i citronsaften och pressa dem genom en sil över florsockret. Rör ihop till en glasyr.
  6. Toppa muffinsen med glasyren och garnera med färska jordgubbar.
Cupcakes med jordgubbar

Mosade jordgubbar ger glasyren en vacker färg.

NUVARANDE Cupcakes med jordgubbar
NÄSTA Enkla blåbärspajer