Det är så mycket godare med hembakta korvbröd.

Det är enkelt att baka egna korvbröd – och de är godare än köpta.

10–12 små

25 g jäst
1 ½ dl mjölk, 3 procent
½ tsk salt
2 msk rapsolja
1 msk brödsirap
3 dl dinkelsikt
¾ dl fullkornsdinkel

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull till ca 37 grader. Häll den över jästen och lös upp den.

2. Tillsätt salt, olja och sirap.

3. Blanda ner dinkelsikt och fullkornsmjöl, lite i taget, tills du får en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.

4. Dela degen i 10–12 bitar och forma dem till små avlånga bröd.

5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

6. Grädda korvbröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på galler och skär ett snitt i brödet för korven. Det går utmärkt att frysa in dem.

NUVARANDE Dannys korvbröd till rockabillykalaset!
NÄSTA Jeffs radiokaka till rockabillykalaset!