Gör en enkel dessert med äpplen och krispiga havregryn.

Äpplen som skivas och sockras lätt och bakas med en kanelig, söt havretoppning – det är Apple crisp, eller havregrynsäpplen. Så gott och så väldigt enkelt att göra. Servera varm med en kula vaniljglass och kanske lite ringlad kolasås om man råkar ha en tub stående 🙂

Jag beklagar kvaliteten på bilderna – min kamera gick sönder och Iphone fick hoppa in…  

Apple-crisp1
Apple-crisp2

IMG_0004
 Jag skivar äpplena med man kan klyfta dem också om man hellre vill.
IMG_0005
Strö över havregrynsblandningen och grädda mitt i ugnen.

2 portioner

2 äpplen
citronsaft från ½ citron
1 ½ msk strösocker
32 g havregryn (ca 1 dl)
40 g brun farin eller annat smakrikt socker (ca ½ dl)
½ tsk kanel
40 g valnötter (ca 1 dl hela), hackade
en nypa salt
50 g smör, smält

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form.

2. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg i en skål och tillsätt citronsaft och strösocker.

3. Blanda havregryn, brun farin, kanel, valnötter salt och det smälta smöret.

4. Lägg äpplena i den smorda formen och strö havregrynsblandningen över.

5. Grädda mitt i ugnen i 25 min.

6. Servera varm tillsammans med en kula vaniljglass.