En superenkel men ljuvligt god glass som görs helt utan maskin.

Hemmagjord glass har aldrig varit enklare – en burk dulce de leche, vispad grädde och så en smaksättning så var det klart!

Havreflarn gör desserten ännu godare. Recept på havreflarn finns här.

NotkrokantglassB

7,5 dl

397 g sötad, kondenserad mjölk (1 burk)
1 dl nötkrokant, köpt eller hemgjord (recept finns här)
5 dl vispgrädde, kall

Servering
nötkrokant
ev havreflarn

GÖR SÅ HÄR
1. Häll dulce de leche i en skål. Blanda i nötkrokanten.

2. Vispa grädden tills mjuka toppar formas.

3. Blada i 1/3-del av grädden i dulce de leche. Rör runt försiktigt.

4. Tillsätt resten av grädden och vänd runt försiktigt. Det behöver inte bli en jämn färg, låt det vara lite ”gräddränder”. Blanda helt enkelt så lite som möjligt.

5. Häll i en form, täck med plastfilm och ställ i frysen i 24 timmar.

6. Servering: Toppa med lite extra nötkrokant och eventuellt några havreflarn skurna i smala ränder.

Klicka på bilden för ett enkelt recept på nötkrokant

Klicka på bilden för ett enkelt recept på nötkrokant