Gör en pulled pancake och servera som en lyxig frukost, till brunch eller som efterrätt!

Pulled pancake är är verkligen en lyxig frukost, brunch eller efterrätt.

Pulledpancake_1

4 personer

120 g vetemjöl (2 dl)
40 g strösocker (3 msk)
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
125 g mjölk (1,25 dl)
3 äggulor
3 äggvitor

Till stekning
1-2 msk smör

Till servering
vispgrädde
sylt
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda vetemjöl, strösocker, vauljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor.

2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta toppar. Vänd ned detta i smeten du gjorde i punkt 1 – vänd försiktigt så fluffigheten bevaras!

3. Klicka i 1 msk smör i en stekpanna och smält på låg värme. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.

4. Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad. Stjälp upp på en tallrik och dra isär till små bitar – ca 1,5-2 cm stora – med två gafflar. Lägg till baka i stekpanna med lite smör och stek vidare i några minuter.

5. Servera med pudrat florsocker över, lite sylt och en stor klick vispad grädde. MUMS!