En otroligt fräsch bärefterrätt gör du på banan, hallon, blåbär och mango.

Hur gott kan det bli? Det här är en variant på bananglass där bananen agerar sötningsmedel och förvandlar bären till glasslik konsistens.

Smoothie_tri3

Det här receptet fyller ett 3 dl stort glas. Det är väldigt mycket så egentligen ger receptet 2 portioner i mindre glas. Det går naturligtvis att dubbla receptet men efter du mixat en färg är det bra om du ställer in den i frysen medan du gör iordning de andra.

Alla bären och bananskivorna kommer direkt från frysen.

1 dl blåbär + ½ banan, skivad + 1 msk mandelmjölk
1 dl hallon* + ½ banan, skivad + 1 msk mandelmjölk
1 dl mango + ½ banan, skivad + 1 msk mandelmjölk

GÖR SÅ HÄR
1. Mixa blåbär, banan och mandelmjölk till en slät smet. Skeda ner i serveringsglaset. Ställ in i kylen.

2. Mixa hallon, banan och mandelmjölk till en slät smet. Skeda ner i serveringsglaset, ovanpå blåbärssmeten. Ställ in i kylen.

3. Mixa mango, banan och mandelmjölk till en slät smet. Skeda ner i serveringsglaset, ovanpå hallonsmeten. Toppa eventuellt med några hallon!

* Det finns en rekommendation från Livsmedelsverket att koka frysta, importerade hallon innan de används till livsmedel som inte värmebehandlas. Som smoothies. Läs här om du vill veta mer. Om du inte har svenska hallon i frysen och är orolig kan du koka hela påsen hallon snabbt i någon minut. Det blir en syltaktig sörja – frys in den i små portioner och använd till dina smoothies!

Smoothie_tri4
Hallonlagret tittar fram genom mangon….

Smoothie_tri5
… och så slutligen även blåbärslagret! En njutning för både gom och öga!