Bjud på frisk dessertgazpacho med fräsch myntasallad och härlig mascarponekräm

Uppfriskande dessertgazpacho med myntasallad och mascarponekräm

8 glas

Gazpacho
500 g gul, söt melon (t ex en mogen galia)
250 g gula tomater
½ gul chilifrukt
1 nypa strösocker

Sallad
½ gurka
2 kiwifrukter
ett par myntablad
1 lime, skalet
några nypor florsocker

Mascarponekräm
ca 4 msk limesaft
2 dl mascarpone

Till servering
50 ml sött mousserande vin
myntablad, hackade
några droppar fruktig olivolja

GÖR SÅ HÄR
1. Gazpacho: Mixa melonkött och tomater till en helt slät puré. Tillsätt chilin och mixa, men låt det bli lite bitar kvar. Smaka av soppan med lite strösocker och ställ den åt sidan.
2. Sallad: Skala gurkan och ta bort kärnhuset. Skala kiwifrukterna och hacka dem i fina kuber tillsammans med gurkan. Blanda hacket med hackad mynta och limeskal, smaka av för att se hur mycket som blir lagom. Smaka av med florsocker om salladen blir för syrlig.
3. Kräm: Vänd ner limesaften i mascarponen.
4. Montering: Blanda ner vinet i gazpachon och häll upp den i fina glas. Lägg i en rejäl klick av gurk- och kiwisalladen och en liten klick mascarpone­kräm. Toppa gärna med mynta­blad och olivolja.