Saftiga muffins med en härlig chokladfrosting som är både gluten- och sockerfria!

Saftiga muffins med en härlig chokladfrosting som dessutom är både gluten- och sockerfria!

6–8 st

Ingredienser:

2 ägg
1 dl mandelmjöl
5 msk sötströ
2 msk kokosmjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
50 g smör, smält
6 msk vispgrädde

Frosting
30 g smör
40 g mörk choklad, utan tillsatt socker
80 g mascarpone
2 msk sötströ

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen pösigt med en elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggsmeten. Vispa ner smör och grädde till en slät smet.

2. Fördela smeten i muffinsformar på en plåt. Grädda dem mitt i ugnen i ca 18 min. Låt dem kallna på ett galler.

3. Frosting: Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i smöret. Tillsätt mascarpone och sötströ. Rör ihop allt till en slät kräm. Spritsa frostingen på muffinsarna.

Missa inte heller dessa recept:

Gluten- och sockerfri chokladmoussetårta

Glutenfria fudgebrownies