Underbart god pizza med tomater, ost och färsk basilika.

Underbart god dinkelpizza med tomater, ost och färsk basilika.

4 små

15 g jäst
2 ½ dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 msk honung
3 dl fullkornsdinkelmjöl
4 dl vetemjöl 

Fyllning
500 g små tomater, olika färger
2 dl crème fraiche
100 g färskost, t ex Phila­delphia
1 tsk salt
2 dl parmesanost, grovriven
1 äggula

Garnering
basilika, färsk

GÖR SÅ HÄR

1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Rör ner salt, olivolja och honung.

2. Häll i dinkelmjöl och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg, för hand i 5 min eller i maskin i 10 min.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

4. Fyllning: Dela tomaterna i halvor.

5. Rör ihop crème fraiche, färskost, salt, hälften av parmesanosten och den lätt uppvispade äggulan.

6. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp pizzadegen på ett mjölat bakbord och arbeta igenom den.

7. Dela degen i fyra delar och kavla ut dem till rundlar eller avlånga pizzor. Lägg pizzorna
på en plåt med bakplåtspapper.

8. Lägg färskostsblandningen på pizzorna och toppa med tomaterna. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 10–12 min.

9. Ta ut pizzorna ur ugnen och strö över resten av parmesanosten. Toppa med basilika och servera pizzorna varma.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!