Recept på drömrulltårta. En kär gammal klassiker fylld med krämig och god vaniljsmörkräm som definitivt gör succé på fikabordet. Ringla gärna smält choklad över rulltårtan innan servering.

Recept: Drömrulltårta

INGREDIENSER

Ca 12 bitar

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • ¾ dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Garnering

  • ca 1 dl strösocker
  • 50 g mörk choklad, smält

DRÖMRULLTÅRTA – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Vispa ner potatismjöl, kakao och bakpulver.
  3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.
  5. Lägg ett bakplåtspapper på ett bord och strö över rikligt med strösocker. Stjälp upp kakan ovanpå sockret direkt när den kommer ur ugnen. Dra bort pappret som den har gräddats på. Låt kakan kallna.
  6. Fyllning: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula poröst.
  7. Bred krämen på kakan och rulla ihop den hårt. Förvara rulltårtan med skarven nedåt
    inlindad i plastfolie i kylen.
  8. Ringla smält, mörk choklad ovanpå rulltårtan innan servering.
Drömrulltårta med choklad

Foto: Thomas Hjertén

Ringla smält choklad över rulltårtan innan servering.