Recept på dumblekakor – en kaka som väcker godisbegäret hos både stora och små. Dumle och nobless i en och samma kaka!

Recept: Dumlekakor

INGREDIENSER

Ca 28 st

Dumblekakor

  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 påse Dumlekolor
  • 28 Noblesseplattor, 1 ask

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör och socker. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ihop allt till en smidig deg.
  2. Forma 28 kulor och lägg dem i folieformar på en plåt. Tryck ner en Dumlekola i varje form.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Placera en Noblesseplatta (rund eller hjärtformad) på varje kaka så fort plåten tagits ut ur ugnen. Förvara kakorna i kylen när de svalnat.
Dumlekakor

Foto: Thomas Hjertén

Dumle och nobless i en och samma kaka!

NUVARANDE Dumlekakor
NÄSTA Vaniljhjärtan