Matbröd med nyttigheter som ger energi och passar fint på utflykten.

Snabbakat bröd är perfekt till utflykten.

15–20 bitar

2 dl havregryn
6 dl rågsikt
½ dl linfrön
1 ½ dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 äpple, oskalat & grovt rivet
1 dl russin
2 msk brödsirap
4 dl naturell yoghurt 

Garnering
solrosfrön

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 30 cm.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner det rivna äpplet och russinen i blandningen.
3. Blanda ner sirap och yoghurt och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
4. Fördela degen i långpannan. Strö över solrosfrön.
5. Grädda brödet mitt i ugnen i 50–60 min. Låt det ligga kvar i formen i ca 10 min och sedan svalna under bakduk. Skär det i rutor.