Lyxiga cupcakes med chokladbitar och mumsig mjölkchokladfrosting.

Saftiga chokladmuffins med krämig mjölkchokladfrosting.

12 st

Muffins
125 g osaltat smör, rumsvarmt
150 g strösocker
3 ägg, rumsvarma
1 tsk vaniljextrakt/vaniljpulver
190 g vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
4 msk kakao
1 dl mjölk
200 g mörk choklad, grovhackad

Frosting
2 dl vispgrädde
380 g philadelphiaost Marabou mjölkchoklad (2 förpackningar)
2 msk kakao
4 msk florsocker

Garnering
strössel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen. För bästa resultat är det viktigt att smör och ägg är rumsvarma. Tillsätt vaniljen. Vispa i ca 4 min eller tills smeten är fluffig.

2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kakao. Vänd ner det i smeten och tillsätt mjölken. Rör ner den hackade chokladen. Fyll varje muffinsform till ¾.

3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 18–20 min. Låt dem svalna helt innan de dekoreras.

4. Frosting: Vispa grädde och philadelphiaost tills det är fast och fluffigt.

5. Blanda i kakao och florsocker. Spritsa frostingen på cupcakesen och toppa med strössel.