En enkel kaka att snabbt baka när gästerna står utanför dörren. God att servera lite ljummen med en kula glass.

Recept: Enkel rabarberkaka

INGREDIENSER

Ca 10 bitar

  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 4 dl rabarber, skuren i bitar

Garnering

  • ca 20 g smör
  • pärlsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  3. Smörj och bröa en form, 22–24 cm i diameter, med löstagbar botten.
  4. Häll smeten i formen och tryck ner skuren rabarber ganska tätt.
  5. Skiva över lite smör på kakan med t ex en osthyvel. Strö över pärlsocker.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Känn med sticka att den är klar.