Snabba blåbärspajer med mumsigt mandelsmultäcke

Ljuvligt god blåbärspaj med ett härligt knäckigt mandelsmultäcke som du svänger ihop i ett nafs.

Recept: Recept på enkla blåbärspajer

INGREDIENSER

6 st blåbärspajer

  • 75 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl eller malda sötmandlar
  • 1 dl rårörsocker
  • ca 500 g blåbär, färska

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret i små kuber.
  2. Lägg alla ingredienserna i en skål och nyp ihop till en smulig deg. Använd fingrarna eller en matberedare.
  3. Lägg blåbären i sex små pajformar, ca 10 cm i diameter, och fördela smuldegen över.
  4. Grädda blåbärspajerna mitt i ugnen i 25–30 min. Servera dem ljumna, gärna tillsammans med vaniljglass.