Goda och enkla grahamsbullar med vetegroddar.

Lättbakade och goda frukostbröd med vetegroddar. Ät dem med till exempel ost och smör.

Ca 20 st

50 g jäst
50 g smör
4 dl mjölk, 3 procent
2 tsk salt
1 msk strösocker
3 dl grahamsmjöl
¾ dl vetegroddar
5 ½–6 ½ dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm blandningen till ca 37 grader. Lös jästen med lite av vätskan.

2. Tillsätt resten av vätskan tillsammans med alla andra ingredienser. Ta dock inte allt vetemjöl, utan spara lite till utbakningen.

3. Arbeta degen smidig i en köksmaskin eller med elvispens degkrokar. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Dela den i 4 delar och därefter varje del i 5 bitar.

5. Forma bitarna till bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pudra lite mjöl över dem och låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna. Bröden går att frysa in.