Bjud på en glutenfri marängbakelse som kan bakas en hel vecka i förväg.

En liten läckerhet är denna marängbakelse. Den fylls med grädde och en kiwiskiva – och kan bakas en hel vecka i förväg.

Ca 24 st

5 äggvitor
5 dl florsocker, 300 g

Garnering
3 dl vispgrädde
4 kiwi

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 130 grader.

2. Vispa äggvitor och florsocker i ca 15 min till en tjockflytande massa.

3. Efter vispningen fördelas marängsmeten i vanliga bullformar av papper uppställda på en plåt.

4. Grädda marängerna längst ner i ugnen i 40 min. Låt dem kallna på plåten. Hit kan du förbereda en vecka innan servering.

5. Vid servering fylls marängerna med vispad grädde och en skiva kiwi. Det är lätt att dela marängerna. Under gräddningen spricker de lite i kanten. Sätt in en vanlig bordskniv i sprickan och vänd upp locket och fyll marängen. Marängerna går att fylla 1 tim före servering om de förvaras svalt.