Pizza på bakpulver är alldeles utmärkt gott!

Hemmagjord snabbmat! För visst kan man göra en expressdeg på bakpulver, garnera med sin favorittopping och få en mumsig pizza i raketfart!

Pizzaexpress1-web

 

1 pizza, ca 25 cm

190 g vetemjöl (3 1/3 dl)
1 msk bakpulver
½ tsk salt
125 g vatten (1 ¼ dl)
2 msk oliv- eller rapsolja

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Häll i vatten och olja och rör ihop till en deg. Ta upp på mjölat bakbord och knåda i några minuter (vanligen ska man ju inte överarbeta en deg/smet med bakpulver eftersom den lätt blir seg, men här vill vi ju att den ska bli just det så knåda på!).

2. Kavla ut till en pizza, ca 25 cm i diameter. Lägg på lite godsaker och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.