En spröd liten munsbit med pärlsocker och mandel. Bittermandlarna ger de finska pinnarna en härlig mandelsmak, men tänk på att aldrig överdosera dem eftersom de är giftiga i riklig mängd.

Recept: Finska pinnar

INGREDIENSER

 55–60 st

  • 4 bittermandlar (kan uteslutas)
  • ½ dl strösocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 4 ½ dl vetemjöl

Pensling & garnering

  • 1 äggvita
  • ca ¾ dl sötmandel, hackad
  • ca ¾ dl pärlsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv bittermandeln fint.
  2. Blanda ihop mandel, socker, smör och mjöl till en deg. Tillsätt den sista decilitern mjöl, lite i taget. Låt degen vila i kylen i ca 30 min.
  3. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär dem i 4–5 cm långa bitar.
  4. Pensla bitarna med äggvita och doppa dem i en blandning av mandel och pärlsocker. Lägg kakbitarna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.
Finska pinnar med mandel och pärlsocker

Finska pinnar med mandel och pärlsocker- en riktig klassiker.

NUVARANDE Finska pinnar
NÄSTA Småkakor med hasselnötskräm