Saftig och smakrik sockerkaka med fläder och hallon.

Saftig och smakrik sockerkaka med fläder och hallon.

Recept: Sockerkaka med flädersmak

8–10 bitar

75 g smör
3 ägg
1 dl strösocker
1 ½ dl fläderblomssaft, koncentrerad
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl hallon, färska eller frysta

Glasyr
3 dl florsocker
2 msk fläderblomssaft, koncentrerad 
½ tsk citronsaft

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt och häll i fläderblomssaften.

3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ner det i smeten tillsammans med det smälta smöret. Vänd varsamt ner hallonen.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda kakan längst ner
i ugnen i ca 40 min. Låt kakan svalna i 10 min i formen och stjälp sedan upp den.

5. Glasyr: Blanda florsocker, fläderblomssaft och citronsaft till en slät smet och häll glasyren över den avsvalnade kakan.