Det blir extra fint på buffébordet med en rund focaccia.

Rund focaccia toppad med tomater blir ett vackert inslag på buffébordet.

2 bröd

500 g kokt, skalad potatis
ca 8 dl vetemjöl special
4 msk olivolja
7 g torrjäst
2 ägg
1 tsk salt
1–2 tsk torkad oregano

Garnering
¼–1 dl olivolja
20 cocktailtomater
2 msk färsk, hackad oregano
flingsalt

GÖR SÅ HÄR
1. Mosa den kokta potatisen med en gaffel. Blanda den med mjöl, olja, jäst, ägg, salt och oregano i en köksassistentsskål. Blanda försiktigt ihop ingredienserna och kör sedan på högre hastighet till en slät deg.

2. Dela degen i två delar. Tryck ner dem i varsin smord rund springform, ca 20 cm i diameter. Låt degarna jäsa under bakduki ca 3 tim. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Pensla degarna med olivolja. Tryck ner halverade tomater, strö över hackad oregano och flingsalt.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 30 min. Täck eventuellt över dem i slutet av gräddningstiden med aluminiumfolie. Bröden serveras med fördel ljumma, men de är lika goda kalla.

FLER VARIANTER PÅ FOCACCIA 

Snabb focaccia 

Focaccia i långpanna