Lyxiga små frallor som är fyllda med vitlökssmör smaksatt med rosmarin, basilika och timjan.

Smaksätt dina frallor med goda örter. De här fylls med rosmarin, basilika och timjan.

22–24 st

25 g jäst
4 dl mjölk, fingervarm
2 msk rapsolja
1 ½ tsk salt
1–2 msk valfria färska örter, hackade
8–10 dl vetemjöl

Fyllning
75 g smör, rumsvarmt
2 klyftor vitlök, pressad
ca 1 msk färsk rosmarin, hackad
ca 1 msk färsk basilika, hackad
ca 1 msk färsk timjan, hackad

Garnering
ca 25 g smör, smält
flingsalt

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt olja, salt, örter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.

3. Fyllning: Blanda ihop smör, vitlök och färska örter i en skål. Ställ ut muffinsformar på en plåt.

4. Dela degen i 22–24 bitar. Forma runda bullar och tryck ett stort hål i mitten med fingret. Lägg i en klick örtsmör och nyp igen hålet ordentligt. Lägg bullarna i muffinsformarna med skarven nedåt.

5. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Pensla bröden med smält smör och strö över lite flingsalt.

7. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna i formarna.