Fantastiskt god och spröd kaka med en härlig fyllning av äppelskivor, socker och kanel.

Fantastiskt god och spröd kaka med en härlig fyllning av äppelskivor, socker och kanel.

2 st

200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5–6 dl vetemjöl

Fyllning
2–3 äpplen
strösocker
mald kanel

Garnering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda smör, socker, vaniljsocker och mjöl till en deg. Knåda den inte, då blir kakan seg.

3. Ställ degen i kylskåp i ca 30 min.

4. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut dem till fyra lika stora rektanglar, mellan två bakplåtspapper.

5. Skala och skiva äpplena i tunna skivor. Täck två av rektanglarna med skivorna (ej kanterna). Strö över socker och kanel.

6. Lägg på de två andra rektanglarna som lock över äppelbitarna. Nyp ihop kanterna ordentlig.

7. Pensla längderna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

8. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–20 min.

9. Skär upp längderna i bitar på snedden innan de svalnat helt.