Glutenfritt fröknäcke är enkelt att baka och samtidigt nyttigt och gott

Recept: Glutenfritt fröknäcke

INGREDIENSER

24–28 bitar 

  • ½ dl linfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl chiafrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl solrosfrön
  • 2 tsk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 ¾ dl vatten
  • 2 msk rapsolja

Garnering

  • flingsalt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla frön och kärnor, fiberhusk, salt och majsmjöl i en bunke.
  2. Koka upp vattnet och häll det och rapsoljan över fröblandningen. Rör om allt till en kladdig, lite geléaktig deg.
  3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet och lägg det andra med degen på en plåt.
  4. Skär degen i ett rutmönster, ca 40 bitar, med t ex en pizzaslicer. Strö över lite flingsalt.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt det svalna på plåten.
Glutenfritt fröknäcke med olika sorters frön

Rensa skafferiet på frön! Det här knäcket innehåller fem olika goda frösorter.

Missa inte vårt recept på fröknäcke – ett otroligt gott och lättbakat fröknäcke toppat med flingsalt!