Smarriga frukostbröd med färska bär.
Recept: Frukostbröd med färska bär
INGREDIENSER
6 st
- 75 g smör
- 1 ¾ dl mjölk
- 15 g jäst
- 6 dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- 1 ½ tsk stött kardemumma
Fyllning
- 1 dl crème fraiche
- 300 g bär, t ex hallon, blåbär eller björnbär
- 2 msk strösocker
Pensling
- 1 ägg
GÖR SÅ HÄR:
- Smält smöret och blanda ner mjölken. Värm vätskan fingervarm, ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vätskan.
- Tillsätt mjöl, socker och kardemumma. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 1 tim.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 6 bitar. Kavla ut bitarna till rundlar, ca 15 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Bred ut crème fraiche i mitten på rundeln och lägg på bär. Spara några centimeter på kanterna. Sockra på bären. Vik upp kanten på rundeln och tryck till.
- Pensla kanten med uppvispat ägg. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Servera dem lite ljumna.