Överraska din käresta med ett frukostbröd med färska bär till frukost.

Smarriga frukostbröd med färska bär.

Recept: Frukostbröd med färska bär

INGREDIENSER

6 st

  • 75 g smör
  • 1 ¾ dl mjölk
  • 15 g jäst
  • 6 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 ½ tsk stött kardemumma

Fyllning

  • 1 dl crème fraiche
  • 300 g bär, t ex hallon, blåbär eller björnbär
  • 2 msk strösocker

Pensling

  • 1 ägg

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smält smöret och blanda ner mjölken. Värm vätskan fingervarm, ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vätskan.
  2. Tillsätt mjöl, socker och kardemumma. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 1 tim.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 6 bitar. Kavla ut bitarna till rundlar, ca 15 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Bred ut crème fraiche i mitten på rundeln och lägg på bär. Spara några centimeter på kanterna. Sockra på bären. Vik upp kanten på rundeln och tryck till.
  6. Pensla kanten med uppvispat ägg. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Servera dem lite ljumna.