Läckra glassbakelser med krokant och Noblesseplattor. De här enkla glassbakelserna kan förberedas ett par dagar innan servering.

Recept: Glassbakelser med krokant

INGREDIENSER

Glassbakelser, ca 10 st

Krokant

  • ¾ dl strösocker
  • ¾ dl sötmandel, finhackad

Glass

  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl kesella
  • 2 tsk florsocker

Garnering

  • ca 20 chokladplattor, t ex Noblesse

GÖR SÅ HÄR:

  1. Krokant: Smält sockret på medelvärme i en stekpanna (det får inte brännas). Tillsätt mandeln och rör om. Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper. Låt krokanten stelna och hacka den i små bitar.
  2. Glass: Vispa grädden fluffig och rör sedan ner kesella och florsocker. Vänd försiktigt ner krokanten i blandningen.
  3. Sätt ihop chokladplattorna två och två med en stor klick gräddblandning emellan. Frys in bakelserna under några timmar och ta fram dem precis före servering.
Glassbakelser med krokant på fat

Foto: Thomas Hjertén

Eleganta glassbakelser med krokant och Noblesse-plattor.

NUVARANDE Glassbakelser med krokant 
NÄSTA Minilimpor med oregano & flingsalt