Gör urgoda glasspinnar de lux med krämig lakritsglass som doppats i vit choklad.

Recept på glasspinnar med lakrits och vit choklad

Glasspinnar de lux med krämig lakritsglass som doppats i vit choklad.

INGREDIENSER

10–12 st

  • 1 vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk lakritsgranulat eller 2 msk lakritspulver
  • 6 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 10–12 glasspinnar i trä

Garnering

  • 300–400 g vit choklad, hackad
  • 2 tsk lakritsgranulat
  • 1–2 msk frystorkade hallon

GLASSPINNAR MED LAKRITS OCH VIT CHOKLAD – GÖR SÅ HÄR:

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljfröna med mjölk, grädde och lakrits i en tjockbottnad kastrull. Dra av kastrullen från plattan.
  2. Vispa äggulor och strösocker till ett luftigt skum i en bunke. Häll i den varma gräddmjölken och vispa ihop till en jämn smet. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud den till 85 grader eller tills den börjar tjockna. Vispa under tiden.
  3. Sila smeten och kyl ner den. Häll smeten i en bunke eller form och sätt plastfolie över. För bästa resultat, låt gärna glassmeten stå i kylen över natten för att mogna så blir den extra krämig.
  4. Kör glassmassan i en glassmaskin tills den är klar.
  5. Fyll upp glassen i en spritspåse och spritsa ner den i glassformar. Sätt en glasspinne i varje form och ställ in formarna i frysen över natten.
  6. Skölj formarna hastigt i ljummet vatten och lossa glassarna. Lägg dem på en liten bricka täckt med plastfolie så att de inte fryser fast på brickan. Ställ brickan med glassarna i frysen.
  7. Smält chokladen försiktigt i intervaller i mikron eller över vattenbad. Ta ut glassarna ur frysen och doppa dem, en och en, i chokladen och strö över lakritsgranulat och hallon innan chokladen hunnit stelna. Det enklaste är att göra en glass i taget. Ät glasspinnarna direkt eller förvara dem i en lufttät burk i frysen.