Läcker chokladmoussetårta som är god med en klick vispgrädde. Att baka utan socker behöver inte betyda tråkigt fika - tvärtom!

Att baka utan socker behöver inte betyda tråkigt fika – tvärtom!  Den här läckra moussetårtan kommer att göra succé på ditt fikabord.

Ca 12 bitar

Botten
80 g smör, rumsvarmt
2 dl mandelmjöl
1 dl sötströ
½ dl riven kokos
3 msk kokosmjöl
2 msk pofiber
2 krm vaniljpulver

Chokladmousse
3 dl vispgrädde
200 g mörk choklad, utan tillsatt socker, hackad
2 ½ msk sötströ
½ tsk vaniljpulver

GÖR SÅ HÄR

1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en deg.

2. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 min. Låt den kallna.

4. Chokladmousse: Koka upp hälften av grädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Lägg i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt sötströ och vaniljpulver.

5. Vispa resten av grädden fluffig. Rör ner den i chokladblandningen.
Låt moussen stå i kylen i ca 30 min.

6. Bred ut chokladmoussen på bottnen. Servera gärna tårtan med en klick vispad grädde.

Fler glutenfria recept:

Glutenfria fudgebrownies