Bjud på en saftig kokoskaka med äpple.

En riktigt saftig äppel- och kokoskaka smaksatt med kanel.

Ca 12 bitar

1 ½ dl potatismjöl
2 dl rörsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl riven kokos
125 g smör, rumsvarmt
2 ägg
1 dl yoghurt naturell, ­
3 procent

Fyllning
ca 2 äpplen
mald kanel
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop potatismjöl, rörsocker, bakpulver, vaniljsocker, kokos och smör i en skål.

2. Tillsätt äggen och yoghurten och rör ihop till en smet.

3. Häll smeten i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant och bak-plåts­papper i botten.

4. Skala och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i ett snyggt mönster ovanpå kakan. Strö över kanel och pärlsocker.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.

6. Servera gärna äppelkakan med vaniljglass eller vaniljsås.

NUVARANDE Glutenfri äppelkaka med kokos
NÄSTA Glutenfri citronsockerkaka med glasyr