Glutenfri chokladkaka med rivna rödbetor, smält mörk choklad och en smarrig frosting.

Glutenfri chokladkaka som blir oerhört saftig av de rivna rödbetorna.

10 bitar

150 g mörk choklad
100 g smör
3 dl florsocker
4 äggulor
1 dl maizena majsstärkelse
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl rödbetor, rårivna
4 äggvitor 

Frosting
120 g smör, rumsvarmt
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Färskpressad saft från ½ citron
200 g färskost, typ philadelphia

 GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen och smöret över vattenbad. Tillsätt florsocker och rör ihop till en jämn smet. Låt det svalna.

2. Blanda äggulor, maizena, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke och tillsätt den avsvalnade chokladsmeten. Rör i rödbetorna.

3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner det i smeten.

4. Smöra en en 1 ½-litersform, eller en springform ca 20 cm i diameter, och häll i smeten.

5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Kolla med en sticka att kakan är torr i mitten.

6. Frosting: Vispa smöret mjukt och fluffigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och citronsaft och vispa lite till. Rör i färskosten till en jämn smet.

7. Skär en kantbit av kakan och låt den torka lite. Smula den sedan, mellan händerna eller på ett rivjärn.

8. Bred frostingen på kakan och strö över kaksmulet.